Faces of War: Researching Your Adopted Soldier

Hier vindt u enkele tips waar informatie opgevraagd of gevonden kan worden over de door uw geadopteerde soldaten.

Moderators: Jasper, nicoleers

Plaats reactie
Gebruikersavatar
-Spitfire-
Beheerder
Berichten: 1852
Lid geworden op: ma 06 aug 2007, 12:40
Aantal adoptiegraven: 3
Locatie: Hardinxveld-Giessendam
Contacteer:

Faces of War: Researching Your Adopted Soldier

Bericht door -Spitfire- » di 19 apr 2016, 11:33

In verschillende landen is een Amerikaanse Begraafplaats uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog te vinden, waaronder in Nederland en in België. Op begraafplaatsen zoals die in Margraten adopteren lokale bewoners al vele jaren uit de dankbaarheid de graven van de aldaar begraven soldaten en de namen van de Vermisten. De adoptanten bezoeken de graven met bloemen en doen in veel gevallen ook onderzoek om meer te weten komen over de soldaat wiens graf of naam zij hebben geadopteerd. Het boek Faces of War helpt bij het doen van onderzoek.

Onderzoek doen naar het leven van een soldaat, van zowel voor als tijdens de oorlog, kan immers lastig zijn omdat de benodigde bronnen zich veelal in Amerika bevinden. Daarnaast zijn er in 1973 tijdens een brand in de Amerikaanse archieven gegevens verloren gegaan van ongeveer 80% van de soldaten die in het Leger, de Luchtmacht en de National Guard dienden. Echter zijn er vele andere manieren om informatie te achterhalen. Dit boek helpt je daarbij op weg!

Het boek bevat onder andere:

- Basis uitleg over hoe je jouw onderzoek kunt beginnen en een tijdlijn van de diensttijd van de soldaat kunt creëren.
- Tips en tricks om zowel op het internet als daarbuiten onderzoek te kunnen doen
- Uitleg over hoe je informatie kunt verkrijgen over de dood van de soldaat en wat er daarna met het lichaam is gebeurd
- Aanwijzingen om aan de hand van militaire bronnen de diensttijd van de soldaat te reconstrueren
- En, handreikingen om de dienst van de soldaat te kunnen plaatsen in de bredere historische context

Aan de hand van voorbeelden, checklijsten en documenten neemt dit boek de onderzoeker aan de hand en helpt het de onderzoeker op weg. Daarmee is het boek een waardevolle bron voor elke adoptant die onderzoek wil doen. In totaal bevat dit Engelstalige boek 340 bladzijdes.

Het boek is hier te bestellen: https://www.svaao.nl/shop/index.php?id_ ... &id_lang=3

Jennifer Holik is een internationale onderzoeker, spreker en de auteur van verscheidene boeken en artikelen. Ze heeft een Bachelor diploma in Geschiedenis van de Missouri University of Science and Technology. Al jaren doet Holik onderzoek naar Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Op deze wijze helpt ze families om de diensttijd van hun geliefden te reconstrueren. Haar ervaringen gebruikt Holik tevens om boeken te schrijven waarin ze haar kennis en vaardigheden waar het gaat om het doen van onderzoek deelt. Ook geeft ze zowel in Amerika als in Europa regelmatig lezingen over het doen van onderzoek. Holik is daarmee op dit moment onbetwist een van de grootste kenners op dit gebied. Voor haar andere boeken, zie: http://www.wwiirwc.com.

Afbeelding
'De echte slachtoffers van de oorlog zijn diegene die op jouw foto's staan'
Sebastiaancollectie.nl

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten