Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven

home-fotoWelkom op de homepagina van de website  van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, die in juli 2011 werd opgericht.

De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven is een collectief van Belgische en Nederlandse adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland dat zich ten doel stelt om elke naam een gezicht te geven. Zo probeert zij de herinnering aan deze soldaten levend te houden, in ere van de offers die zij brachten. Dit doet zij bijvoorbeeld door uitvoerig onderzoek te doen naar de soldaten, die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, die begraven zijn op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Epinal, Henri-Chapelle, Lorraine, Luxembourg, en Margraten. Deze informatie wordt opgeslagen in de online toegankelijke Fields of Honor - Database. Ook via het project De Gezichten van Margraten geeft de stichting invulling aan haar doestelling. Natuurlijk vindt u op de website meer informatie over onze Stichting en onze Projecten. Zie daarvoor de gelijknamige kopjes in het menu van de website.

Verder bieden wij u als adoptant ook enkele handvaten voor uw eigen onderzoek. Zie daarvoor onder het kopje Onderzoek, waar u enkele tips vindt. Ook kunt u uw vraag stellen aan ons en andere adoptanten op ons forum. Verder vindt u op deze website informatie over het adopteren van graven op oorlogsbegraafplaatsen van diverse nationaliteiten in Europa. Hoewel wij informatie geven over de diverse adoptieprogramma's beheren wij nadrukkelijk geen van de adoptieprogramma's. Voor meer informatie over de beheerders van de diverse programma's, zie onder het kopje Adopteren.

Dit is niet de website van de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Deze vindt u hier (klik). Alleen via die stichting kunt u een graf adopteren op de begraafplaats in Margraten.
divider

In navolging van de recentelijke aankondiging van de toekomstplannen van de stichting, heeft de stichting inmiddels twee nieuwe sponsoren mogen verwelkomen. Het betreffen Timmerbedrijf André Koch uit Eijsden en Cholly Verhuur uit Maastricht. De...
De Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven is een collectief van Belgische en Nederlandse adoptanten van Amerikaanse oorlogsgraven op oorlogsbegraafplaatsen in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Door middel van het...
Acht jaar na het aanmaken van het eerste herdenkingsprofiel in de digitale Fields of Honor - Database werd halverwege december voor de laatste van de meer dan 24.000 Amerikaanse soldaten die op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Henri-Chapelle...

Forum

Op het forum is het mogelijk om uw onderzoek naar uw adoptiegraf te tonen en/of hulp te vragen voor uw onderzoek. Daarnaast is het forum een plek waar adoptanten met elkaar in contact kunnen komen. Op het forum zijn ook enkele brieven en forumlieren te downloaden waarmee informatie aangevraagd kan worden bij instanties in de Verenigde Staten. Deze downloads vindt u in het Voorbeeldbrieven forum, wat u kunt vinden bij Tips. Klik hier om naar het forum te gaan.

forum2012

Fields of Honor - Database

De Fields of Honor - Database bevat informatie over duizenden soldaten die begraven zijn of herinnerd worden op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes, Epinal, Henri-Chapelle, Lorraine, Luxembourg en Margraten. De Fields of Honor - Database is een project dat jaren geleden is opgestart en het zal ook nog vele jaren zal duren totdat het onderzoek voltooid is. Klik hier om naar de database te gaan.

screenshot

Shop

In de SVAAO | Shop verkopen wij producten, die u helpen met uw onderzoek naar de soldaten waarvan u het graf heeft geadopteerd of gerelateerd zijn aan het onderwerp adoptiegraven in het algemeen.. Wanneer u iets koopt in de SVAAO | Shop steunt u natuurlijk ook de stichting daarmee. Klik hier om naar de shop te gaan.

shopscreen

Fields of Honor - Database

screenshotHet meest belangrijke project van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven is de Fields of Honor - Database. In deze database wordt informatie verzameld over ongeveer 45.000 Amerikaanse soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog en die nu begraven zijn of herinnerd worden op de Amerikaanse Begraafplaatsen Ardennes en Henri-Chapelle in België, de Amerikaanse Begraafplaatsen Lorraine en Epinal in Frankrijk, de Amerikaanse Begraafplaats Luxembourg in Luxemburg, en op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, Nederland. Inmiddels is er over ongeveer 24.000 soldaten reeds informatie te vinden in deze Fields of Honor - Database.

Het doen van onderzoek naar al deze soldaten en het toevoegen van de informatie is eervol werk, maar kost ook veel tijd. Alle hulp bij dit project is dan ook meer dan welkom. Mocht u dan ook informatie hebben over een soldaat die nog niet te vinden is in de Fields of Honor - Database of heeft u aanvullende informatie, dan horen wij natuurlijk graag van u. Ook zijn wij op zoek naar meer vrijwilligers die regelmatig hun steentje willen bijdragen aan dit unieke project. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Meewerken. U kunt natuurlijk ook altijd direct met ons contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Voor meer informatie over de database, zie hier. U vindt de database op www.fieldsofhonor-database.com.

divider

Steun de Stichting!

Wilt u de Stichting steunen in haar werkzaamheden? Dat kan! U kunt onze Stichting steunen door vriend van de Stichting of sponsor te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen. Lees hier (klik) hoe u kunt helpen.

btn donateCC LG

Over

Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven
Loonsevaert 21
5171 LL Kaatsheuvel
Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK-nummer: 53284658

Volg ons!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op Facebook en Twitter. U kunt ook op de hoogte blijven van de Fields of Honor - Database via deze aparte Facebook groep. Volg voor specifiek het laatste nieuws over De Gezichten van Margraten deze Facebook pagina of volg het project op Twitter.